3 de juny 2010

FORGOTTEN JIM (about recovering James Stirling)


Quina va ser la raó de la perdua d'interès per un arquitecte que, tot i l'allau de crítiques i recels, sempre va estar en el punt de mira de l'arquitectura moderna?
Avui en dia, la persona a seguir per tants dels nostres professors d'escola entre els anys '50s i '80s ha esdevingut un autèntic desconegut.
Considerant-me un apassionat d'un home (doncs quan es parla de 'Big Jim' no només es parla d'un arquitecte, sinó d'una genial persona amb un desbordant sentit de l'humor, sempre plasmat en la seva arquitectura) que va girar la truita (bollida) de l'arquitectura moderna, a partir de postulats i formalismes LeCorbusierians; no només encoratjo als joves arquitectes a retrobar-se o trobar-se per primer cop amb la seva arquitectura, sinó que ho exigeixo, per tal que aquell genial moment de l'art i l'arquitectura, del qual Stirling en formava part, no quedi en l'oblit i de retruc, salvar l'actual moment, en què la truita ja s'ha podrit.

Per començar amb aquest revival-renaixement-(...) indico uns quants vincles d'interès.

(M'agradaria penjar la situació de les seves obres marcades al GoogleEarth, però no sé com. Si algú ho sap, siusplau m'ho digui.)

5 comentaris:

-.- ha dit...

mr. mora!
me ha encantado el reto, aquí lo tienes, tu archivo para google maps...
es un archivo digno de admirar!!
anonadada!

http://maps.google.com/maps/ms?t=h&ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=109387177690170840092.000488762514f44962591&ll=53.350684,-1.982166&spn=7.333527,19.753418&z=6

AMS ha dit...

Oh! Gracias Nana! Como lo haces para saber el url de tus archivos googleearth? Ya me lo contarás.
Así que aceptamos reto?

Un beso!

(Omar estará rabioso que te conteste a tí y a él no en mi blog, juuj).

-.- ha dit...

jujuju porque yo proporciono utilidad! omar, aprende!!

aceptamos reto; ya estoy manos a la obra (nunca mejor dicho)
go stirling go!

jajaja en google maps ->mis mapas -> crear un mapa nuevo -> importar

creo que acabo de alimentar al monstruo que hay en ti,miedito ....

bsbsbsbsb!

Omar ha dit...

mariana, acabas de provocar que aureli no pueda terminar su pfc por culpa de este descubrimiento... tiene delito!

AMS ha dit...

No us preocupeu! ja m'ajudareu, ja! Avui festa kimera 5anys, de disfresses, nelson de gladiador, mario de salvatge del congo... i jo no hi vull ni treure el cap. El problema: quan s'han assabentat que no hi posaré els peus, m'han dit que em vindrien a buscar a la matinada, tots borratxos i drogats, com negres inflats de crack a la porta de casa meva. Em temo el pitjor. I, Nana, no et preocupis, això si que és provocar que no pugui acabar el meu pfc! tinc por... m'he fet pipi...